Boyun Germe
Yaş ilerledikçe yüzde olduğu gibi boyun derisinde de sarkma ve sarkmalar meydana gelir. Böylece boyun ile çene arasındaki açı ortadan kalkar. Çok kilo alıp veren kişilerde, alt çenesi ve sırtı küçük olan kişilerde boyun altı derisi daha erken yaşta gevşer. Boyun bölgesindeki estetik sorunlar genellikle anatomik ve yapısal sorunlardan kaynaklanır ve bunların düzeltilmesi için hasarlı anatominin cerrahi olarak düzeltilmesi gerekir.
Gergin ve sıkı bir boyun neredeyse her zaman gençliğin, enerjik görünümün ve güzelliğin göstergesidir. Boyun bölgesinde sarkma hem erkeklerde hem de kadınlarda daha çok görülür, genellikle göz çevresi ve yanaklarda görülür.
Boyun Germe Ameliyatı
Boyundaki bu sorunları ortadan kaldırmak için farklı prosedürler vardır. Geleneksel yüz germe operasyonunda kesiler genellikle saç çizgisinden başlar, kulak arkasında devam eder ve başın alt kısmında sonlanır. Deri altı dokular ve kaslar sıkılaşır. Bu operasyonda derin deri altı dokulardaki sarkmaların onarılması ve ardından fazla derinin çıkartılarak kesilerin kapatılması amaçlanır. Kişinin boynundaki sarkma çok fazla ise çene altından ek bir kesi yapılması gerekebilir.
Kişinin çene altında yağ birikmesi, deri sarkması, boyun derisinin gevşemesi gibi sorunları varsa boyun germe operasyonları yüz germe operasyonuyla da kombine edilebilir.
Boyun germe ameliyatı sonrası
- Operasyonun genişliği ve boyutuyla orantılı olarak şişlik-morluk olur. Bunlar dört ila on gün içinde geçer.
- İlk başta gerginlik, gerginlik, yanma, uyuşukluk hissetmek çok normaldir. Bir hafta sonra yavaş yavaş kaybolurlar.
- Varsa bazı dikişlerin alınması gerekebilir. Ortalama olarak bu süre 7 gündür.
- Aspirin veya benzeri ilaçlar kanamaya neden olabileceğinden alınmamalıdır.
- Sigara içiyorsanız en az iki ila üç hafta sigara içmemelisiniz.
- Bir veya iki hafta içinde işe döneceğim. Spor aktivitelerinden en az üç ila dört hafta uzak durulmalıdır.